Inspiration på hög nivå

 

 

 

Vill än en gång tipsa om denna fantastiska och magnifika inspirationskälla.

Här kan man hitta härlig inspiration från Göteborgs flådigaste sekelskiftsvåningar.

 

 

Det är en Mäklarefirma som även driver en butik i centrala Göteborg. Kolla in deras prospekt! ser ut som inredningstidningar i sin utformning. De vågar tänka lite nytt när det gäller styling av lägenheter som ska säljas, det känns som om det faktiskt bor någon i lägenheterna samtidigt får de inte objekten att kännas för personliga. Fin balans dedär men de lyckas verkligen att skapa trivsamma miljöer.

 

Ett plus till fotograferna också!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vitrinskåpet som döljer nischen

 

 

 

Är hemma och är krasslig, ingen höjdare i dessa tider då jag har en massa  jobba att ta tag i, men så är det nu. Till helgen blir det Norrköpning ska hälsa på Karin & Tomas. Karin är en riktig juldiktator så det bli självfallet julmarknad på schemat. Ska bli mysigare än mysigast att träffa er!

 

Ovan & nedan bilder från mitt lilla kök och vitrinskåpet som äntligen fått dölja den fula nischen som förra ägarna hade gjort. Här kan ni se vad jag menar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kära tomten...

 

...jag har ätit min gröt varje dag och varit snäll hela året…

 

1. En lång alle med ekar

2. Ett runt bibliotek

3. En stor och möblerbar hall med ett runt bord i mitten och över det en fet kristallkrona

 

 

Bästa hälsningar
//Hanna

 

 

 

 

 

 


Bamseklistermärket, var tog du vägen?

 

Var hos tandläkaren i morse och reparerade min lilla tand, den hade efter 28 år blivit angripen av karies (vill med detta inlägg ge mig själv lite beröm och genom det konstatera att det kanske inte är så hemskt att jag fick ett hål). Tänk att jag lyckats hålla tandtrollen borta i 28 år, trots den gottegris och småätare jag faktiskt är.

 

Med tanke på att jag visade ett gott samarbete och höll en lugn profil under hela ingreppet fick jag trots allt inget klistermärke, istället fick jag betala en dyr räkning på över tusen kronor. Vad hände med Bamseklistermärket som man brukade få hos tandläkaren förr i tiden? Kommer ihåg att man brukade få välja ur en burk, eller välja var fel ord, man såg inte så bra i den där burken så de var liksom bara att sträcka ner handen och hoppas på det bästa.

 

Eftersom jag inte fick något klistermärke och var en så exemplarisk patient idag unnar jag mig en eftermiddagstur till Ikea där jag får välja en sak att ta med mig hem.
Det är jag värd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Denna söndag...

 

 

Sitter och letar efter koppar till mitt nyrenoverade vitrinskåp och hittade istället
dessa fina kuddar på Country by mail.

 

Igår gjorde jag och Micke ett besök i mina gamla hoods, vi var hos Linn & Ludvig som bjöd på god middag och trevligt häng.

 

Tack snälla för en
mysig kväll!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Efterrättstapas

 

 

 

Gårdagens avslutning på en trevlig middag.
Tack Anna & Andreas för igår!

 

 

 

 

 

 

 


Krukor med stort K

 

Nya krukor står på sovrumsbyrån,
de påminner om Kew Garden krukor, men är något billigare.
Suktar dock fortfarande efter originalet som bland annat finns att införskaffa på
Slottsträdgård Ulriksdals.

 

 

 

 

 

 

 

 


Mys med vänner

 


 

 

Vilken mysig middag vi hade i tisdags, alla inklusive jag själv var dock lite trötta på kvällskvisten
men det är alltid så mysigt att träffas mitt i veckan och äta tillsammans.  
Menyns bestod av följande godsaker.

 

”Ugnsbakad förrättstoast”
Med honungstoppad chévre & rosmarin.

 

”Hannas soppa på havets läckerheter”
Soppa på vitt vin, blåmusslor och skummad grädde, med inslag av schalottenlök, persilja och nymalen svartpeppar.  Serveras med vitlöksbröd.

 

”Efterrättstapas”
Tapas på vit choklad & hallon, avslutas med en uppfriskande shot.

 

På lördag får vi besök av Anna & Andreas (våra gamla grannar från telefonplan), jag funderar på att laga samma meny då också, det är inte likt mig (för jag älskar förändrig och prova nya smaker) men så får det bli. Menyn kanske blir ännu godare nu när jag fått träna en gång…

 

 

 

 

 

Kram

 


Ica har tankeläsande buiksperonal

Jag ska gå och handla korvbröd, när jag kommer fram till korvbrödshyllan står en man (butikspersonal) på knä och packar upp nya påsar med korvbröd. Det finns två datum att välja på, ”bäst före den 11” och ”bäst före den 12” På någon konstigt vis förmår jag mig inte bara ta en påse och gå, utan jag blir stående bredvid honom sirrande på korvbröden. Mitt dilemma är nu att jag faktiskt vill ha en påse med bäst föredatum den 13 som mannen håller på att packa upp (väldigt löjligt jag vet). I för sig skulle jag väl bara kunna ta en, men saken hör till den att mannen flyttar de äldre datum mot mitt håll, typ här, här ta de där, de vill vi sälja först, naturligtvis förstår jag att butiken vill sälja de äldre datumen först. När jag stått kvar i samma position i säkert tre minuter och låtsas titta på bullar och kakor på samma hylla börjar det kännas pinsamt. Kan han inte vara klar snart så jag kan ta mitt korvbröd med datumet bäst före den 13. Nu är jag tvungen att ta en påse med det äldre datumet för att inte verka helknäpp. Då säger plötsligt mannen:

 

-Här ta det här istället (och lämnar fram en påse med bäst före datum den 13)


-En dag färskare (säger han med sarkastisk tonfall på rösten).

 

-Jaha oj tack (säger jag och låtsas bli förvånad över att det finns ett färskare datum)

 

Mitt falska förvåning genomskådas och jag skäms lite.
Jag går snabbt till kassan.

 

Störtlöjligt!

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0