Måndag med stort M

 

 

Vissa dagar vaknar jag upp och känner ett glädjerus som ilar igenom kroppen.
Jag känner mig så ofantligt glad och tacksam över hur bra jag har det. 
Jag önskar mig inget mer…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag tycker till!

 

 

 

 

…hemnets inspirationstjänst.
Många fina interiörer att entusiasmeras av.
Ibland vill man ju bara överösas med inspiration och det får man verkligen här!

 

 

 

 

 

 

 

 


Visning

 

 

Dessa objekt ska vi kolla in idag.

 

 

 

 

 

Bilder från huset i Danmark Uppsla.
Mysigt ställe, känns som att vara ute på landsbygden men med bara tio minuter från stan.

 

 

 

Tre rum i fil.

 

 

Här är bilder från lägenheten i vårt hus.

 

Idag skiner solen, härligt!

 

 
Äntligen...


…har jag fått upp dessa tavlor, det tog bara ett år…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I morgon ska vi värdera lägenheten, så har piffat lite extra. Vi ska även på två visningar imorgon, ett litet hus som ligger ungefär tio min utanför stan och en lägenhet i vårt hus.

Spännande!

 

 

 

P & K
Glömde...

 

 

 

Glömde visa dessa örhängen som passar så bra till min nya hårfärg,
kommer bära dem tillsammans med ett knalligt rött läppstift.

 

 

Tjingelin!

 

 

 

 

 


MVC, skräck och spontanshoping

 

I morse var jag och Micke på den första gruppträffen på MVC. Jag blev positivt överraskad att det var en sådan trevlig grupp människor. Alla som var där väntade sitt första barn och det var en blandad skara deltagare. På plats fanns två relationscoacher som pratade om hur viktigt det är att vårda sin relation. Vi fick göra några gruppövningar och några parövningar, mycket givande.

 

Efter mötet skyndade jag iväg till skolan för min skräckexamination. Examination i gitarr. Men det gick toppenbra så på vägen hem unnande jag mig lite spontanshoping.

 

 

Söt liten blus att ha under en svart kavaj. Den blir extra fin med ett litet flätat skärp i midjan, måste ju framhäva att jag faktiskt har en liten midja kvar.

 

 

Dehär fina uret fick jag av Micke när jag fyllde år. Har varit mitt absoluta favoritsmycke sedan dess och passar till allt. Urtavlan och visare är otroligt arbetade och den ser verkligen antik ut LOVE IT!
Egentligen ska den sitta i ett flätat skinnband, men jag bytte till en kedja.

 

 

Fint och användbart spetslinne, passar både till kavajen och jeansshortsen i sommar.

 

 

Skön grovstickad tröja i bomull och halsband med träpärlor från Vero Moda.

 

Ikväll blir det utgång med middag på Plock!

 

Ha en underbar fredagkväll

 

 

 

 

 


Fällknivsbebisen i min mage

 

 

Jag tycker att den här bilden är så magisk, tänk om man i framtiden kunde få sådana bilder på sitt barn i magen istället för ultraljudsbilderna. I för sig så avslöjar den ju ganska mycket så alla kanske inte skulle föredra denna typ av bilder, men kontrollfreak som jag är skulle jag inte tacka nej.
När vi var på vårt första ultraljud berättade barnmorskan att vår bebis låg som en fällkniv och för mig kändes den ställning väldigt onaturlig, men efter att ha sett den här bilden så kände jag att det kanske inte var så konstig ställning att ligga i.

 

Bilden är tagen från Vetenskapens värld som för ett antal år sedan visade ”Kärlekens mirakel" som är baserad på bilder som Lennart Nilsson fotograferat.

 

Ser ni ettan i högra hörnet, då förstår ni hur länge sedan det här var.

 

Hoppas att ni har en skön kväll!

 

 

 

 

 

 


Gravid och elak

 

Jag har blivit en elak människa eller elak kanske är fel ord, men ärlig och rak.  Jag orkar inte vara snäll längre.
Jag säger precis det som jag för stunden känner, tänker eller tycker. Det liksom hoppar ut grodor ur min mun både hemma och i skolan.  Måste ju ha med hormonerna att göra, jag skyller på dem. Det är skönt att ha något att skylla på.

Häromdagen var jag på väg hem från Ica och det hade börjat skymma, för att komma hem måste man passera två obevakade övergångställen.  På den här vägen susar bilisterna fram i en väldig fart, och jag börjar ledsna på att man som fotgängare inte kan lita på att de hinner stanna om jag går över.  Självklart för min egen skull borde jag alltid ha ögonkontakt med bilarna som susar förbi om jag tänker gå över. Men om jag själv skulle köra på vägen skulle jag anpassa min fart så att jag kunde stanna om någon ville gå över.

 

Alla fall jag bestämmer mig för att gå över och blir nästan påkörd av en bil som inte verkar vilja stanna VID ETT OBEVAKAT ÖVERGÅNGSTÄLLE! Jag hinner bli riktigt rädd när jag märker att kan inte tänker stanna för mig. Så får springa över medans han tvärbromsar.
I detta fall tycker jag att han borde be om ursäkt, men istället vevar han ner rutan och gormar att jag ska se mig för och inte bara gå ut i vägen. Då tänder jag till, jag blev helt galen! Jag går fram till honom och skriker:
- DU ÄR DUM I HUVUDET DIN JÄVLA IDOIT.  DET HÄR ÄR ETT ÖVERGÅNGSTÄLLE OCH DU SKA STANNA OM JAG GÅR ÖVER!

 

Efteråt så frågade jag mig själv om det verkligen var jag som sa de där orden, och jag fick till svar att det var jag. Efteråt kände jag mig väldigt till freds.

Gubbjävel!

 

 


Checkar av listan

 

 

 

 

Skönt att detta är avklarat, nu är det bara resten kvar.
Puh vad mycket grejer man måste ha, blir helt förvirrad av andra bloggars millånga listor på grejer som bör inhandlas.

 

Nästa steg blir att köpa bilbarnstol, inget vidare roligt inköp, vill hellre frossa i kläder och inreda barnrum den dagen vi flyttar till större.

 

Vi har börjat titta lite smått på hus runt om i Uppsalatrakterna. Men magkänslan intalar mig att jag inte vill flytta allt för långt ifrån stan och då blir det till att hosta upp 5 miljoner.
Vi har det så bra där vi bor så en större lgh kanske skulle vara något.
Om en vecka är det visning på en våning på fyra rok i vårt hus, tänkte ta mig en titt på den.

 

ha en skön tisdag kväll!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tjejhelg

En riktigt härlig påskhelg går mot sitt slut.
Har tillbringat påsken på Yasuragi med mamma och syster, medan grabbarna grus åkte till Köpenhamn.
Det var många gravida på Spat så jag slapp känna mig ensam och tjock. 
Trivs i min kropp nu, det pendlar i för sig upp och ner för varje dag men nu har jag färgat om håret så känner mig som Hanna igen. Tänk vad några slingor i håret kan göra än deppig, det är ju verkligen en världslig sak att haka upp sig på, men sån är jag.

 

Idag har vi hunnit med en sväng till Rappnes och botaniserat i härliga blomsterarrangemang.

 

 

Bilder lånade från rappne.nu.

 

 

 


Magen & negativitet i fokusNär man är gravid förvandlas plötsligt ens mage till något offentligt. Något som är öppet för beskådning av allmänheten! Det är numera helt ok att diskutera magens storlek men även helt ok för en vilt främmande människa att känna på den. 
Detta skulle ju absolut inte vara ok i vanliga fall.

 

Det är allmänt känt att man under graviditeten är lite känsligare än vanligt, det är hormonerna som spökar. Därför kan det vara påfrestande att höra alla dessa kommentarer. Man oroar sig redan för det mesta så era onödiga kommentarer om storlek och annat är ingen uppmuntran eller intressant samtalsämne överhuvudtaget!

 

Har träffat många människor som också verkar vilja fokusera på det negativa.

 

Exempel:

 

Någon: Jaha när kommer den lille?
Jag: Han är beräknad till den andra aug.
Någon: Oj va jobbigt, att vara gravid hela sommaren när det är så varmt.

 

Ja oj oj oj va jobbigt det kommer bli! Jag ska hänga vid svärföräldrarnas pool hela sommaren, inte jobba något utan bara vara ledig och lata mig. Det kommer verkligen bli jobbigt. Hur ska det gå?

 

Detta kan tyckas märkligt, att jag nu lägger upp min mage för allmän beskådning. Men jag tänkte att nu finns chansen att kommentera utan att jag behöver höra det, så varsågod, men håll det för er själva =)

 

 

Ha en underbar dag!

 

 

 

 

 


RSS 2.0