Månadens enda inlägg

Jag känner att jag måste flika in med ett inlägg denna månad alla fall. Tänkte att jag skulle presentera min ”Jag-är-så- trött-på-lista” Uppiggande och roligt inlägg dehär.

 

Här kommer den håll i er!

 

Jag är så trött på:

 

1.       Att vara sängliggande.

2.       Moderaterna, egentligen är jag trött på all politik.

3.       Människor som fortfarande kallar Förskolan för Dagis.

 

Kanske känner sig många träffade nu, förlåt mig alla ni som fortfarande benämner förskolan som dagis. Jag försöker bara förstå varför det fortfarande sitter så djup rotat i många, jag menar daghemmet försvann i och med att förskolan fick en egen läroplan år 1998 (detta är närmare bestämt 14 år sedan).

 

Kan detta ha att göra med att de känns mysigt och familjärt att säga dagis? Eller kan det bara vara okunskap? Många människor vet nog inte hur lång och krävande utbildning vi lärare faktiskt måste ta oss igenom för att få behörighet att lägga grunden för barns livslånga lärande.

 

Vill tillägga att jag under min verksamhetsförlagda utbildning även uppmärksammat många äldre pedagoger i förskolans verksamhet som även dem kallar sin arbetsplats för dagis och sig själv för fröken. Skulle våga mig på att påpeka att många av dem inte har gått samma hårda skola som vi nuvarande lärarstuderande går, skulle också våga påstå att de saknar ett gemensamt yrkesspråk. Dem har mycket efterenhet men det fattas bitar som jag hoppas att vi nyexaminerade lärare ska kunna lägga till.

 

Kom att tänka på en annan sak, är inte Fredrik Reinfeldt väldigt lik Alfons Åberg?

 

Tack för mig hej!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0