Ingen sommar utan...

 
 
 
 

Jag har under åren haft någon slags  h a t k ä r l e k  till denna man.

Suttit framför tv:en och irriterat mig på hans överdrivna karaktär och hans något överdramatiserande gester framför kameran. Men ändå varit fascinerad av de fantastiska och helt gudomliga miljöer han lyckas skapa med enkla medel.

 

Men på senare år har min hatkärlek övergått till bara  k ä r l e k .  Vi förstår varandra han och jag. Han har en otrolig förmåga att förmedla känsla på, men ibland med något överdrivna formuleringar. Men det är väl det som är Ernst signum. Väntar med spänning på nästa säsong som drar igång snart.

När jag såg det nya objektet tänkte jag att det var likt de tidigare han tagit sig an. Ligger vid vattnet, är av tegel eller sten, lite industriellt och rustikt men med vackra fönster och detaljer, ja som det varit innan, vet ungefär hur det kommer bli…men tydligen ska det här bli något helt annat så det blir spännande.

 

I love you Ernst!

 

 

 

 

 


Enkelheten är snyggast!

 
 
 
Bild:Hemnet
 

Om jag bodde i en modern lya hade jag velat ha det precis så här…så snyggt och enkelt.

 

 

 

 

 
 

Fönsterputsare sökes!

 

Nu har jag fått lite färg på kroppen...

Det värsta med att bo inne i stan är att fönstren bli så smutsiga. Och de där med att pusta fönster har jag provat många gånger, det blir aldrig bra! Oftast ser det värre ut än innan när man ska till att försöka. Nej vi bestämde oss för att ringa efter ett proffs. Men när vi ringde och ville ha ett ungefärligt pris, frågade fönsterkillen var vi bodde. I Tripolishuset sa vi, jaha sa fönsterkillen då tackar jag nej sa han. Jaha sa vi snopet. Han ville inte ens ta sig an våra fönster det säger ganska mycket…så nu har förstena varit skitiga rätt länge…

 

Fick däremot ett tips av Linn i helgen när vi sågs.
Hemligheten ska tydligen vara att skrapan hela tiden bevaras torr.

Kanske gör jag ett försök, står inte ut längre..

 

 

 

 


Kaos med stort K

 

 

 

 

Hemma hos oss råder ett  k a o s , det beror på att flera projekt startats samtidigt och inget blir riktigt färdigt eftersom jag inte kan lyfta så tungt längre. Så på dagarna står allt stilla, tills M kommer hem på eftermiddagen. Jag blir irriterad över att jag inte orkar hålla samma tempo och röra mig som jag brukar. När det gäller inredning och fix kan jag i vanliga fall arbeta som en duracellkanin i många timmar utan att ens bli hungrig eller trött, så är inte fallet nu, och detta gör mig frustrerad. Vardagsrummet är nymålat alla fall och igår började vi montera vitrinskåpet.

 

 

 

 

En härligt doftande Pion står i ny silvervas.

 

 

 

Nu drar jag igång ett bakprojket, sen ut och bättra på brännan.

 

Ha en härlig dag!

 

 

 

 


Ok...

 

Nu verkar det fungera, men bilderna verkar bli väldigt stora. Känner mig plötsligt som "en gammal" som ska lära sig nya saker... är det såhär de känner sig?


Vad händer?

Bloggen har ändrat design och jag förstå inte hur jag ska få mina inlägg publicerade...

Road trip

 
 
 
 

Gårdagen spenderades med bästa Evelina, vi hade en helt fantastiskt mysig dag. Vi köpte med oss goda mackor och kaffe från Kardemumma, satte oss i bilen och körde. Vi hade ett mål med dagen och det var att besöka Mångfaldens hus i Nykvarn. Innan vi kom dit hittade vi en mysig plats att fika på, en kyrkogård i en minneslund satt vi och mumsade. Konstig plats att fika på, men det var verkligen rofyllt. Sen åkte vi vidare till vackra Mariefred gick och strosade bland inredningsbutikerna och åt glass. Avslutningsvis åkte vi en sväng genom Strängnäs och jag fick se Evelinas barndomshem, så idealiskt och fint beläget vid vattnet. Önskar att mina barn fick växa upp i en sådan miljö.

 

 

Bilden är inte redigerad, har ni sett en så svart himmel någon gång?

 

 

Slottet

 

 

 


Det lyxiga doftljuset WoodWick

 
 
 
 
 
 
Vill ha detta fina doftljus som både har en snygg design och som doftar ljuvligt.
Ljuset har en veke i trä som sprakar när man tänder det.
Var och luktade på det idag i butik men tyckte att det kändes lite dyrt att köpa ett ljus för 300 kr,
men efter en liten stunds surfande hittade jag det för 125 kr.
 
 
 
 
 
 
 

Sötare än sötast

 

 

 

 

Titta på dessa underbart söta små plagg från Tommy Hilfiger, skulle gärna vilja ha dem, men frågan är vad det blir för P.P.A (Pris/Användning) på dem när de kostar över 500kr och med tanke på att de små växer så snabbt.

 

P.P.A är ett begrepp som jag lärde mig av en gammal kollega (en mycket klok sådan). Himla bra att tänka på när man har dåligt samvete för att man köper så mycket kläder att man inte har en aning om vad som gömmer sig i garderoben. När du hittar klädesplagg med prislappar måste det betyda att du aldrig använt plagget (tror att detta är ganska vanligt fenomen bland oss tjejer). Dessa plagg har inget bra P.P.A men då brukar jag räkna på favoritplaggen som exempelvis en T-shirt från H&M för 79.90 den har jag använt minst 50 gånger, det blir ett bra P.P.A! Varje gång jag sätter på mig tröjan bättrar jag på P.P.A:t för det plagget och då väger det upp för de andra plaggen som hänger där med prislapp på… en aning långsökt tänk men det fungerar för mig och mitt dåliga samvete…

 

Igår hade jag en riktigt mysig dag med två goda vänner och i helgen blev jag upppassad av en annan god vän som sa åt mig att sitta i soffan mednas hon servade mig hela kvällen med mat och godsaker!

 

Tack för att ni är så goa!

 

 

 

 

 


Härliga lördag

 

 

Små saker kan göra mig så glad, som att vakna upp till en härligt
doftande Jasmin exempelvis.

 

 

 

 

 


Att åldras...Har ni också funderat på hur ni kommer se ut när ni blir gamla?

Jag har aldrig varit så rädd för att åldras och har inte funderat på att göra något åt mina rynkor och skavanker när de uppenbarar sig tills Micke visade en ny app han laddat hem.  Du sätter in ett fotografi på dig själv och vips så förvandlas du till en gammal tant, eller gubbe.


Varnar känsliga för denna bild, för lite läskigt är det…

Mamma om du läser detta, ser du vem jag liknar?

Ha en skön dag alla!


Cravings

 

 

Det här med  c r a v i n g s  tycker jag är ett intressant fenomen. Jag har hört talas om att gravida blir sugen på ytters märkliga saker och ting som murbruk och sockerbit, eller vit lera. I början av min graviditet när jag kämpade med mitt illamående ville jag bara äta gröna äpplen, med hårt, tjockt, glansigt, grönt skal. Har inte funderat så vidare värst på om jag fått några fler ”måste ha behov” för än här om dagen när jag faktiskt upptäckte mitt beroende av att lukta på WC anka, (tvättar toaletten mer än någonsin bara för att få lukta på WC anka). Jag är även beroende av Icas sköljmedel Harmoni, kan sitta och sniffa på flaskan i evigheter. Jag vet det låter ju helt sjukt, för den som inte upplevt detta, men vänta ni bara…

 

 

 

 

 


Såå snyggt!

 

 

 

Härligt sommarväder har jag utanför fönstret och hemma hos mig lyser flitens lampa, det sker drastiska förändringar här hemma…(nu överdrev jag)

 

Gillar verkligen denna bild, ett litet stänk av symmetri i inredning är mitt bästa tips. Så köp alltid två av allt!!

Snart ska jag och Hanna bege oss till Evelina och andas lite lanlig luft på hennes nya veranda.

 

Underbart att vara ledig!


Taxar som stirrar

 

 

 

 

 

Har alltid tyckt att L i s a  B e n g t s s o n skapat så roliga ting. Håller på att göra om lite i vardagsrummet och är sugen på att köpa dessa motiv till mina 8 ramar över sidoborden. Alla taxarna har varsitt namn, de heter, Ulrika Eleonora, George, Pierre, Petter, Paul, Candy, Sixten, Barbro, Laura Francesca, Owe, Betty och Hugo.

 

Knasigt och roligt!

 

 

 

 


Det är ju sååå roligt...

 

..att frossa bland  b e b i s k l ä d e r . Allt är så gulligt och litet. Vad jag har förstått så kommer det kanske behövas bytas flera gånger om dagen därför tänkte jag att det är lika bra att köpa matchande plagg så man lätt kan byta ut en del om det skulle behövas. Är jag larvig? Kommer säkert skita fullständigt i det sen…kommer kanske inte ha tid att hålla på.

 

Det är svårt att veta hur stor bebisen kommer vara när den tittar ut, har därför köpt lite olika storlekar och helgarderat mig.

 

De här gulliga plaggen hittade jag för några dagar sedan. Ser ni att filten också matchar.

 

 

 

 Vitrinskåp

 

 

 

 

 

Ny möbel till vardagsrummet är beställd. Har länge letat efter ett vitrinskåp som har en överdel med vitrin och en underdel som är täckt, det har visats sig vara svårt att hitta. Nu har jag äntligen hittat ett som passar perfekt till den yta jag har till godo i vardagsrummet. Tyvärr får jag flytta på mitt vita fyndskåp som jag älskar, men det är nyttigt med förändringar. Behöver lite mer förvaring nu också.

 

 

 

 

 


Sommarlov!

 

 

 

Pianoexaminationen är nu genomförd och jag kan idag titulera mig som Musiklärare. Detta innebär också sommarlov, mitt sista någonsin! Om allt går som planerat väntar nu ett år av mammaledighet. Det känns konstigt att inte kliva in på Blåsen efter sommaren men det ska bli så härligt och jag ska njuta av den här tiden. Efter detta långa studieuppehåll kommer jag att vara sjukt taggad och ha energi och motivation att slutföra min sista termin på lärarutbildningen.

 

Tack alla fina människor som peppat och stöttat mig igenom den här terminen som varit en av de tuffaste hittills! Ni alla betyder så mycket för mig, ni vet vilka ni är!!

 

 

 

 

 

 

 


Glädjerus

 

 

 

 

 

 


Liten och flyttbar


..till att börja med.


 

 

 

Vi fick låna en väldigt fin liten säng av Mickes bror,
lite färg på och den passar perfekt.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tanten har flyttat

 

 

 

 

Nytt kuddpiff i soffan. Visar fler bilder sen…

Nu blir det frukost med en underbar människa och svenska jordgubbar.

 

 


Två månader kvar...

 

 

 

..sen får vi träffa dig… undrar så vad du är för en liten individ? Om du har humör eller är du lika lugn som du verkar? Hur du ser ut, kanske som pappa? Skulle inte förvåna mig ett dugg, känns som hans gener är starka. Kanske har du något drag från mig?

 

Vi längtar efter dig så otroligt mycket, vi fixar och donar här hemma för att du ska trivas.

 

Snart ses vi.

 

 

 


Halv åtta hos Hanna

 

 

 

Igår avnjöts en delikat tre rätters hemma hos Hanna tillsammans med Evelina och Emma. Alltid lika mysigt att umgås med er tjejer, men vi saknande dig Michaela. Hanna hade dukat så fint med Mateusporslin rosor, brudslöja och murgröna, det finns nog inget som gör mig så glad som ett fint dukat bord!

 

Jag är så glad att jag har er goa vänner, ni betyder så mycket!

 

 

 

 

 

 

 

 


Snart klar....

 

 

Instängd och isolerad i en veckas tentaplugg är nu över, nu återstår bara ett moment och jag är klar för denna termin. Förlåt att jag inte svarat i telefon, det har varit 100% fokus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0