God morgon

 
 
 
Vilken härlig morgon, idag kommer bli en toppendag. Går runt i trädgården och njuter av vårt vitmålade hus, det är sån skillnad mot tidigare och jag är så lycklig! 
 
 
 
 
 
Önskar er en underbar dag! 
 
 
 

Lite vardagsrum

 
 
Sitter och spånar på lite ideer till vardagsrummet.
 
 
Intill detta rum ligger ett relativt stort rum som i framtiden ska bli ett bibliotek. Idag var vi vid Gysinge och hittade jättefina pardörrar. Funderar på om man ska ha pardörrar in till biblioteket från vardagsrummet, och bygga bokhyllor runt dörrarna. I biblioteket ska vi byta ut ett fönster och sätta in altandörrar med spröjsade glas, tror att det kan bli väldigt fint med två pardörrar mitt emot varandra. Eller blir det för mycket dörrar? 
Får fundera på det, imorgon ska vi allafall ta in offerter för arbetet med altandörrarna. 
 
ha det gott
 
 

Lite mer entré

 
 
 
Såhär blev vår entré, är så nöjd med den gröna kulören på våra fönster. De passar så bra till alla gröna växter. Staketet som ska byggas om på framsidan av trallen kommer också få samma kulör. 
Vi hade tänkt byta ytterdörr men det skulle bli så dyrt att vi fick lugna oss med det ett tag. Vi målade dörren i en matt svart kulör och bytte trycke och dörren blev nästan som ny. 
 
Nästa år ska vi bygga om trallen och måla övriga hus på tomten och fixa trädgården på framsidan. Längtar så tills allt är klart! Det tar ju sånt tid, men det är samtidigt det som här tjusningen!!
 
I skrivandets stund fick jag nyss veta att Elvin fått en liten kusin! Grattis Anna, Fredrik, Stella & Svea! 
 
Kram
 
 
 
 

Kalas

 
 
 
Idag har vi haft 1 års kalas här hemma, det har varit supermysigt! Kan inte riktigt förstå att Elvin är så stor. 
 
 
 
Tack alla för fina presenter och för att ni var här och firade Elvin, det betyder mycket.
 
kram 
 
 
 
 

Royal Copenhagen

 
 
Dagens loppisfynd för 20kr.
Fatet står på våra nya bänkskivor som lyfte köket till en ny nivå. 
 
 
 
 

Entré

 
 
 
Elvins favoritplats. 
 
 
 

Min älskade unge

 
 
 
Elvin ligger och snusar medan vi målar på. Det har inte varit lätt dehär med att måla och välja kulörer. Jag har slitit mitt hår och lyssnat för mycket på andras åsikter. Jag har dock lärt mig mycket. 
 
 
Snart fyller han 1 år vår lilla älskling. Detta år har varit helt fantastiskt, det bästa jag haft!!
 
 
En ny grupp utemöbler flyttade hit igår. De får duga ett tag, med lite kuddar och annat piff blir dem nog fina. (Vi hade beställt en annan grupp
från Ikea som inte kunde levereras). 
Sen har vi ett större bord på altan och lite andra sittmöbler. 
 
Det ska bli skönt när trädgården blir lite mer strukturerad. Just nu är finns det femhundraelva rabatter och jag har nu insett hur mycket jobb det faktist är med en trädgård. När vi gör i ordning är min vision att trägården ska blir lite mer lättskött, om det nu går?? 
 
Kramisar 

Lekparken i Sala

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardagsrumsvy

 
 
Tror aldrig att jag har visat vardagsrummet här på bloggen, det blir lätt samma rum man fotar i. Så här kommer en ny vy. Här har vi en av många eldstäder som ståtligt tar plats i vårt hus. Detta är en lite modernare variant från 90-talet tror jag. De andra kakelugnarna är gamla. Sidobordet är en favorit från Day och sittmöblerna är från House Doctor. De är så praktiska, bara att byta kudde i dem och vips har du fått en ny look. Sånt gillar jag, det måste gå att förändra annars tröttnar jag. 
 
Vi har inte renoverat detta rum, utan här har tidigare ägare valt tapet. Inte riktigt min smak,  men jag har försökt att matcha upp så gott det går tills vi har tid att renovera. 
 
Innan vi flyttade in hade jag en föreställning om att vi skulle hinna måla alla rum på två dagar men det var bara att glömma insåg jag ganska snabbt. Och tur var kanske det, för jag har upptäckt att vår matrumstapet är väldigt fin. Jag skulle aldrig välja tapeter ut Gammelsvenskan, men denna har något speciellt, eller så har jag gått och blivit hemmablind...
 
Imorgon kommer en kille som ska mäta vårat kök, vi har äntligen bestämt oss...(för att lägga en förmögenhet) för marmor som bänkskivor. 
 
 Nu är det godnatt

Lite nytt

 
Vi tog ledigt från målningen och åkte in till stan, åt middag och köpte en ullmatta och något väldigt fint på Norrgavel. Visar sen. 
 
Imorgon blir det målning igen och på kvällen kommer finfrämande på middag. 
 
Nu Ernst! Min heliga stund! 
 
 
 
 

Gjuta betong

 
 
Vi har ju försökt oss på att gjuta betongbord. Och resultatet blev ok. Ska visa hela någon dag, men här ser ni lite av bordet. 
 
 
 

Klorofyll

 
 
 
Olika sortes blad pryder matsalsbordet. 
 
 
I mina fönster står för tillfället orkidéer, min fina tillbringare, ljustake i tunt glas, liten vas med daggkåpor och Nordens flora. 
 
 
En av de trapporna upp till vår fina kyrka. 
 
 
Härlig grönska att vakna upp till varje morgon. Det är så vakert när solen skiner in mellan grenarna och bladen blir sådär härligt ljusgröna. 
 
Vill önska en härlig torsdag! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0