Frosten

 
 
Så kom frosten, jag skyndade mig ut och räddade de sista blommorna. 
 
Så fort det lugnar ner sig i skolan ska jag försöka få upp lite tavlor på väggarna här hemma. Just nu har vi bara helt vita väggar i vardagsrummet, det är riktigt omysigt. 
Ny tavla från Helmut Newton utställningen på fotografiska. Riktigt kaxig. Älskar den! Mera fotokonst ska det bli. 
 
nu tentaplugg.
kramar
 
 
 

Liten Lönn

 
 
Ett litet lönnskott i flaska är ett billig alternativ till snittblommor och krukväxter, men lika dekorativt. 
 
Ikväll börjar ett nytt underhållningsprogram kl 20.00 på tv 4. Det är olika par som ska bygga sitt drömhus från grunden. Jag var riktigt sugen på att söka till programmet när dem sökte deltagare, men det blev aldrig av. Ska bli kul att följa. 
 
Trevlig kväll
 
 
 

En gårdagens

 
 
 Pluggar hemifrån idag. En stor äcklig tenta väntar på fredag. Innan dess är det lite jobbiga saker som ska hända. Min lilla solstråle ska sövas ner och genomgå en operation. Känns så jobbigt så jag har svårt att koncentrera mig på plugg och allt annat som egentligen måste göras. 
Det kommer gå bra, han är i trygga händer, men kan inte sluta oroa mig alla fall. 
 
"Finmjukisar" och mockapumps är en favorit dock ser jag inte ut sånhär idag. Det vill ni inte se, lovar...
 
Tisha från Lindex, byxor H&M och skor Vagabond. 
 
Kram så länge
Tittar in lite senare...
 

Söndag

 
 
Trevlig söndag!
 
 
 

Pardörrar

 
 
Dehär med att ta beslut. Jag vill ju att saker ting ska gå fort. Har sagt till mig själv att jag borde ta det lugnt, tänka på mina idéer en stund till innan jag gör verklighet av dem. Oftast så blir det inte så om inte M stoppar mig. Ofta så ångrar jag att jag skulle ha igenom idén så snabbt. I för sig blir det mycket gjort men ofta görs det om för att jag inte blev nöjd.  Fast någon gång måste jag ju lära mig. I detta fall hade vi tänkt oss pardörrar i gammal stil. Vi hittade dessa nyproducerade dörrar och tyckte att de var fina. Först tyckte jag att det blev bra, sen började jag fundera, borde ha hittat ett par gamla dörrar och renoverat upp. Hade det blivit ännu lite bättre?? 
Ni hör, jag borde få en käftsmäll och vakna till. Nu får jag vara nöjd.
 
 
 

Gula små löv

 
 
Det är riktigt mysigt att ha en allé med träd på sin tomt...tills nu. På någon timme har gräsmattan täckts av gula löv. Vi kommer få kratta löv tills händerna svider. Men vi får se det från den ljusa siden, fysisk träning och frisk luft. 
 
Om ni tittar in lite senare idag ska jag visa hur dörren blev mellan vardagsrummet & biblioteket. 
 
Hoppas ni alla får en härlig torsdag! 
 
 
 

Kulört


Grisigt!Tavlor pricken över i:t

 
 
Idag har vi packat upp alla våra tavlor. (Jag vet det är mer än ett halvår sedan vi flyttade in, men vi kör metoden "packa upp lite i taget". Det dumma med den metoden är att man köper dubletter av allt möjligt som man inte trodmannan hade... 
Allafall har vi dag kommit en liten bit, och några kartonger förre.
 
Nytt sideboard och nya ljusstakar på bilden. 
 
 
Äntligen har vi fått fiber hit till vårt lilla hus. Åh va jag har längtat efter en bra uppkoppling och nu går det riktigt snabbt vill jag lova. 
 
Sista blommorna från trädgården. 
 
 
Min lilla solstråle! 
Osammanhängande inlägg detta... 
 
 
 

Textil

 
 
Då har vi äntligen fått upp lite textil i form av gardiner. Genast får rummet en sån mjuk och mysig känsla. Tänk va lite tyg kan göra...dock är det i detta fall ganska många meter tyg men allafall...  
 
 
Min absoluta favorit är loungegardiner från tak till golv. Längderna är fästa på tre skenor i taket med fingerkrok. Ett viktigt moment är att välja fingerkrok där själva kroken sitter på mitten så att gardinen täcker skenan. Då blir det extra snyggt!! 
 
 
På första bilden syns betongbordet som jag har gjutit. Blir nog flera gjutningsprojekt i framtiden, det var riktigt skoj. 
 
Detta rum ligger på övervåningen och är mitt favoritrum. Kanske beror det på att rummet är så symmetriskt i sin utformning. Det flödar in mycket ljus tack vare de stora fönsterpartierna och proportioner är så fina i rummet. När rummet blir klart (det ska tapetseras om) kommer jag sitta här bland alla kuddarna och mysa framför kakelugnen. 
 
 
 
 

Symmetri

 
 
Den här bilden har länge legat i min inspirationsbank. Den är så "jag". Den innehåller alla de faktorer som jag anser en miljö borde ha för att bli harmonisk. 
Som ni vet älskar jag symmetri, två av någon möbel i ett rum är att föredra. 
Den här känslan vill jag inbringa i vårt bibliotek. Vi kommer inte ha en soffgrupp i mitten av rummet utan ett skrivbord, men övriga placeringar av möblemanget kommer ha likheter. 
 
Idag vaknade jag med tuppen, har gått upp tidigt hela veckan så det sitter väl i nu. E & M snusar fortfarande och jag tittar på dem och fylls av kärlek. Jag är lyckligt lottad. 
 
Ha en bra lördag alla ni som läser! 
 
 
 

Dag 5

 
 
Föreläsaren rabblar engelska vetenskapliga begrepp i en väldig fart, jag seglar bort i tanken, nu hör jag inte vad han säger längre...sitter och tänker på väggkulören, himla snygg den där grå kulören som är på snickerierna runt dörren...kanske skulle vara något för vårt bibliotek. 
Min tanke bryts av att föreläsaren ytterligare en gång påpekar att syftet är viktigt! 
 
Nu hemgång efter en lång dag! 
 
 
 
 
 

Då är jag igång

 
 
I samma ögonblick som jag kliver in igenom dörrarna växer en känsla av att något tungt hänger över mig. Ingen ledighet förrän denna termin är slut. 
 
 
Nu har jag skickat in mitt första utkast till vad som i framtiden ska bli vetenskapligt. Den första chocken har börjat lägga sig och jag är igång.
 
 
Nu blir det hemgång! 
 
 

RSS 2.0